TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, 5 - 6 Kasım 2018 tarihleri arasında İstanbul Hilton’da gerçekleştirilen Üçüncü İstanbul Köprüsü Konferansına katıldı.
Köprüde izlenecek güvenli, sürdürülebilir ve ekonomik olarak uygulanabilir çözümler geliştirmek için sürekli bir tartışma platformu sunmayı amaçlayan, 25 ülkeden 400'den fazla ilgilinin katıldığı Konferansın açılışında konuşan Apaydın, yüksek hızlı ve hızlı demiryolunun uzun tüneller ve viyadükleri zorunlu kıldığını söyledi.
Osmanlı Dönemi ve Cumhuriyet’in ilk yıllarında inşa edilen köprülerin ekseriyetinin tarihi ve kültürel miras olarak tescillendiğini anlatan Apaydın, bunların başında da 1912 yılında Adana-Pozantı arasındaki Varda Köprüsü’nün geldiğini kaydetti. Apaydın, Toroslar üzerinde inşa edilen, yüksekliği ve mimarisiyle göz kamaştıran Varda Köprüsü’nün bugün de önemi ve değerini koruduğunu, film ve fotoğraf sanatçılarının en gözde mekânlarından biri olduğunu belirtti.
Son yıllarda ülkemizde yayınlaşan yüksek hızlı ve hızlı demiryolu inşasında derin vadiler ve nehirlerin viyadüklerle geçildiğini anlatan Apaydın, “Demiryollarında ilk viyadük inşası Ankara-Eskişehir YHT hattı üzerinde inşa edildi. Halen inşası devam eden yüksek hızlı ve hızlı demiryolu hatları içerisinde topoğrafik koşullardan dolayı Ankara-Sivas YHT hattı farklılık arz ediyor. 66 kilometresi tünel, 28 kilometresi de viyadüklerden oluşan Ankara-Sivas YHT hattının Elmadağ-Kırıkkale arasında tek seferde 90 m. açıklık geçilerek imal edilen ve yapımında Hareketli Kalıp Sistemi(MSS) uygulanan viyadükler inşa ediyoruz.” diye konuştu.
RayHaber
RaillyNews
BlauBahn
OtonomHaber
TeleferikHaber
viyadük
Home
/
34 İstanbul
/
Ankara Sivas YHT hattı
/
Ankara-Eskişehir YHT hattı
/
demiryolları
/
DEMİRYOLU
/
GENEL
/
Hızlı Tren
/
İsa Apaydın
/
Manşet
/
Marmara Bölgesi
/
ŞEHİRLERARASI Raylı Sistemler
/
TCDD Genel Müdürü
/
TÜRKİYE
/
Varda köprüsü
/
viyadük
/
Apaydın: “Demiryollarında Özel Viyadükler İnşa Ediyoruz”