Karayolu Ulusal Kongresi’nin dördüncüsü 28 Kasım Çarşamba günü Ankara’da, Karayolları Genel Müdürlüğü Halil Rıfat Paşa Salonu’nda başladı. Karayolları Genel Müdürlüğü ile Yollar Türk Milli Komitesinin düzenlediği organizasyonun açılışına Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İSKURT, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir URALOĞLU, Karayolları Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları, Bölge Müdürleri, Bakanlık yetkilileri, Karayolları Teşkilatına uzun yıllar hizmet etmiş emektar Karayolcuların yanı sıra özel sektör temsilcileri, akademisyenler ve Karayolcular katıldı.
Açılışta konuşan Bakan Yardımcısı Enver İSKURT, Kongrede, Karayolları ağının diğer ulaşım modlarıyla entegrasyonu, mega projeler, ulaştırma sektörünün gelecek vizyonunun belirleyicisi olan çevre duyarlılığı, sürdürülebilir mühendislik uygulamaları, altyapıda kullanılan teknikler ve trafik güvenliği gibi pek çok konunun ele alınacağını bildirdi.
Değişimin ve dönüşümün baş döndürücü bir hızla gerçekleştiği günümüzde, kalkınma ve toplum refahının artırılmasında en etkin unsurlardan birinin ulaşım olduğunu söyleyen İSKURT, güçlü ulaşım sistemi bulunmayan bir ülkede, gelişmiş ekonomik ve sosyal düzenden söz etmenin mümkün olamayacağına dikkat çekti.
İSKURT, Avrupa, Asya, Afrika gibi üç büyük kıtanın kalbi konumundaki Türkiye'nin kara, hava, deniz ve demiryolu ulaşımıyla ticaretin kilit noktası durumunda bulunduğunu, son yıllardaki atılımlarla ülkenin doğusu, batısı, kuzeyi, güneyiyle erişilebilir hale gelmesinin, stratejik anlakm ve önemini artırdığını dile getirdi.
Yapılan çalışmalarla ülkenin karayolu trafiğinin bugün yüzde 80'inin bölünmüş yollarla ilerlediğine dikkati çeken İSKURT, 26 bin 400 kilometreye ulaşan bölünmüş yol ağının, toplam yol ağının yüzde 38,5'ini oluşturduğunu kaydetti.
Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir URALOĞLU da esnek yapısı nedeniyle tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de en çok tercih edilen ulaşımın karayolu olduğunu söyledi. En büyük hedeflerinin, 2003'te başlayan ve devrim niteliğindeki yeniliklerle ülkenin ulaşım ağının çehresini değiştiren hizmetleri sürdürmek olduğuna işaret eden URALOĞLU, tüm talepleri karşılama gayretiyle karayolu ağını, işlevini layıkıyla yerine getirebilecek kapasite ve standartlara ulaştırmayı hedeflediklerini bildirdi.
URALOĞLU, Karayolları Genel Müdürlüğünün sorumluluğunda 2.753 km otoyol, 31.033 km devlet yolu ve 34.146 km il yolu olmak üzere toplam 67.932 km yol ağının bulunduğuna dikkati çekerek, bu yolların 39.274 km’sinin sathi kaplama, 25.230 km’sinin bitümlü sıcak karışım kaplama olduğunu aktardı.
URALOĞLU, bölünmüş yol uzunluğunu gelecek yıl 27 bin 870 km’ye, 2023'te de 31.864 km’ye ulaştırmayı hedeflediklerini bildirdi.
Karayolları Teşkilatının, tüm çalışmalarda bilim ve teknolojinin yol gösteren ışığını izleyerek, kendini sürekli güncellediğini belirten URALOĞLU, karayolu sektörünü yakından ilgilendiren konuların, tüm detaylarıyla tartışılabileceği bilimsel platformların oluşturulmasına da özen gösterildiğini vurgulayarak Karayolu Ulusal Kongresi’nin, bu anlayışın bir tezahürü olduğunu söyledi. Kongrede son dört yılda dünyadaki araştırmaların, gelişmelerin ve yeni uygulama tekniklerinin konuşulacağını ifade eden URALOĞLU, “ülkemiz ulaşımındaki diğer altyapı sistemleri ile bütüncül bir yaklaşım içinde değerlendirilerek, sistemler arası birlikteliğin sağlanması üzerinde de hassasiyetle durulacaktır” dedi.
URALOĞLU, kongre kapsamında, ülkemizde karayolu yapımında önemli yeri olan özel yapı elemanlarının imalatı, uygulanması ile ilgili yerli ve yabancı makine, ekipman, teçhizat, malzeme imalatçıları ile tedarikçilerinin katıldığı bir serginin de düzenlediğini hatırlattı.
Konuşmaların ardından Enver İSKURT, Abdulkadir URALOĞLU ve beraberindekiler tarafından sergi açılışı gerçekleştirildi. İki gün sürecek Kongre, 29 Kasım’da sona erecek.
RayHaber
RaillyNews
BlauBahn
OtonomHaber
TeleferikHaber
otoyol
Home
/
bölünmüş yollar
/
devlet yolu
/
GENEL
/
Karayolları
/
karayolları ağı
/
otoyol
/
Karayolu 4. Ulusal Kongresi Başladı