RayHaber

RaillyNews

BlauBahn

OtonomHaber

TeleferikHaber

Kardemir 1994 Ruhu ile Yoluna Emin Adımla İlerliyor

Karabük Demir Çelik Fabrikalarının kapatılmaması için 8 Kasım 1994 tarihinde gerçekleştirilen ve 4 saat boyunca halkın çocuklarını okula göndermemesi, esnafın kepenk kapatması, ulaşımın durdurulması gibi bir dizi tepkiyi içeren hayatı durdurma eylemleri, Öz Çelik İş Sendikası tarafından düzenlenen etkinliklerle bir kez daha anıldı.

8 Kasım eylemlerinin 24. yıl dönümü nedeniyle şirketimiz Eğitim ve Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliklerde, 5 Nisan kararlarının açıklanması ve sonrasında verilen mücadelelerin anlatıldığı sinevizyon gösterisi yapıldı.

Kardemir Genel Müdürü Ercüment Ünal, programda yaptığı konuşmada, Karabük Demir Çelik Fabrikalarının 1937 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatlarıyla açıldığını ve 8 Kasım 1994'te Atatürk'ün en büyük emanetlerinden birinin kurtarılma mücadelesinin verildiğini söyledi.

Fabrikanın tarihine değinen ve 8 Kasım 1994'te yaşanan olayları anlatan Ünal, özelleşme sonrası yapılan milyonlarca dolarlık yatırımla Kardemir'in üretim teknolojilerini yenilediğini ve verimliliklerini artırdığını kaydetti.

Elde edilen başarının 1994 yılında verilen mücadelenin meyveleri olduğunu belirten Şirketimiz Genel Müdürü Ercüment Ünal " Limanımız yok ama diğer taraftan 3 milyon ton yerli cevher kullanıyoruz. Yerli cevher aldığımız yerlerde 100 bin kişi çalışıyor. Sadece Kardemir'deki 5 bin kişi değil. Sivas, Kayseri, Malatya, Elazığ bölgelerinden aldığımız cevher ile 100 bin kişi ekmek yiyor. Biz aslında sadece bir şehri kurtarmadık. Bugün Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun kömürünü tek kullanan biziz. Kaybetmeyi birkaç defa yaşayan insan, kaybetmekten korkar. Onun için 1994'ten beri buranın çalışanları o kadar sımsıkı sarılmış ki Kardemir'e, çalışmaktan en çok gurur duyduğum yer burası oldu" diye konuştu.

"Büyük Hedeflerimiz Var."

Konuşmasında ülkemizin döviz ve faiz üzerinden ekonomik baskının yoğun olduğu bir dönemden geçtiğini vurgulayan şirketimiz Genel Müdürü Ercüment Ünal, Kardemir'in gelecek hedefleri ile ilgili şunları kaydetti:

"Brüt karlılıkta Türkiye'nin ilk 10 sanayi kuruluşu içinde olacağız. Net karlılıkta ise ilk 15 kuruluş arasında olacağız. İçinde bulunduğumuz Kasım ayı mallarını satmış durumdayız, önümüzde bir ayımız kaldı. Biz 2018 yılında Türkiye üzerine oynanan ekonomik baskıdan etkilenmemiş, 1994'ün 8 Kasım'ında oluşturulan ruhla hedefimize yürüyoruz. Türkiye'nin en çok kar eden ilk 10 sanayi kuruluş haline geleceğiz. Gelecek yıl eylül ayında devreye alacağımız sürekli döküm makinesi ve konvektörler sayesinde 2,5 milyon kapasitemizi de 3,5 milyon ton temposuna çıkaracağız. Gelecek sene hedefler daha büyük olacak"
"Kardemir'i 8 Kasım mücadelesi hayat verdi."

Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci ise programda yaptığı konuşmada 1994 yılında dönemin hükümeti tarafından alınan 5 Nisan kararları kapsamında Kardemir'in kapatılmasına karar verildiğini ve sonrasında verilen mücadelenin tarihe geçtiğini aktardı.

Kardemir'in, sendikaları önderliğinde özelleştirildiğini ve halka satıldığını, büyük mücadeleler verilerek bugünlere getirildiğini söyleyen Değirmenci "O gün verilen büyük mücadele, bugün Türkiye'nin demir-çelik sektöründe en büyük fabrikalarından biri olan Kardemir'in yeniden doğmasını sağlamıştır. O günkü mücadele, bugün ülkemiz ekonomisinin lokomotifi olan Kardemir'e hayat vermiştir. O günkü mücadele, bir davaya inanıldığında nelerin başarılabileceğini tüm dünyaya göstermiştir."dedi.

Programda, Özçelik İş Sendikası tarafından düzenlenen ve şirketimiz çalışanlarının çocuklarının katıldığı şiir ve kompozisyon yarışması ile düzenlenen futbol turnuvasında dereceye giren takımlara ödülleri takdim edildi.
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024