AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Yavuz, seçim bölgesinde yapmış olduğu çalışmalar çerçevesinde Söke Tren Garı’nı ziyaret ederek yetkililerden devam eden restorasyon çalışmaları konusunda bilgiler aldı.
Bir süre önce yüklenici firma ile yaşanılan bir takım problemler dolayısıyla ara verilen Söke Tren Garı Restorasyon çalışmaları problemlerin çözülmesi sonrasında kaldığı yerden devam ediyor. Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, ‘’Söke ilçe başkanımız ve Belediye Başkan Aday Adaylarımız ile birlikte seçim bölgemiz olan Söke’mizde bir takım ziyaretlerde bulunduk. Gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerimizden birisi de Söke Tren Garı Şefliğiydi. İstasyon şefimiz Sadık Satılmış Şener, ilçemizdeki görevine yeni başladı. Kendisine bu vesile ile hayırlı olsun dileğimizi de iletmiş olduk. Belirli bir süre yüklenici firma kaynaklı aksamadan dolayı ara verilen tren garı restorasyon çalışmaları yeniden başladı. Hızlı bir şekilde de bu çalışmalar devam ediyor. Bölge müdürümüz ile de bu çalışmalar konusunda bir görüşme yaptık. Bu hızla devam ettiği inanıyorum ki kısa vade de Söke Tren Garı restorasyon çalışmaları tamamlanacaktır’’ dedi.
‘‘DEMİRYOLU TEKERİ İTHAL EDEN ÜLKEMİZ, ÜRETİM YAPABİLECEK SEVİYEYE GELMİŞTİR’’
Söke Tren Garına gerçekleştirdiği ziyaretiyle ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Yavuz, AK Parti hükümetlerinin destekleriyle TCDD’nin 2002 sonrasında hızla geliştiğini belirtti. Yavuz yaptığı açıklama da, ‘’Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti hükümetlerinin destekleriyle hızla gelişen TCDD, 2002 yılı öncesinde ray ihtiyacını bin bir zorlukla Çek Cumhuriyeti, Polanya, Rusya gibi ülkelerden ithal ederken; Kardemir’e yapılan yatırımlar sonucunda kendi ihtiyacımızın yüzde 70’inin üzerinde kendimiz sağlar olduk. Bu oran her geçen yıl artarak devam etmektedir. Yüksek hızlı tren traverslerini 12 adet fabrikada kendimiz üretir olduk. Demiryolu tekeri ithal edilirken, Kardemir’e yapılan iyileştirmeler sonucu fabrika; ihtiyacımızın iki katı kadar üretim yapabilecek seviyeye gelmiştir. 2002 yılında toplam yol uzunluğu 10 bin 984 kilometre iken, 2018 yılında toplam yol uzunluğu 12 bin 606 kilometreye çıkmıştır. 1923-2002 yılları arasında yeni yapılan yol uzunluğu ortalama 58 km iken, 2002-2017 yılları arasında yeni yapılan yol uzunluğu ortalama 108 km’ye çıkmıştır. 2002 yılında elektrikli hat uzunluğu 2 bin 122 kilometre iken, 2017 yılında 3 bin 447 kilometreye yükselmiş, bu yıl açılan yeni hatlarla birlikte bu sayı daha da artmıştır. 2002 yılında sinyalli hat uzunluğu 2 bin 609 kilometreden, 2017 yılında 5 bin 534 kilometreye yükselmiştir. 2002 yılında 30 yaş üstü ray uzunluğu oranı yüzde 25,7 iken, 2017 yılında 30 yaş üstü ray uzunluğu oranı yüzde 7,2’ye düşmüştür. Bunların yanı sıra yıllar önce kapısına kilit vurulmuş pek çok istasyon aslına uygun olarak restore edildi’’ dedi.
Kaynak : www.aydindenge.com.tr