Ülkemizin ilk tam otomatik sürücüsüz metro sistemi olan M5 Üsküdar-Çekmeköy metro hattının işletmeye açılması ile birlikte toplu ulaşım kültürümüze yeni bilgiler de eklenmeye başladı.
Sürücüsüz metrolarda herhangi bir sebeple ray hattına yabancı cisim düşmesi ya da yolcu girmesi ile oluşabilecek sorunları ortadan kaldırmak için Peron Ayırıcı Kapı Sistemleri (PAKS) kullanılmaktadır. Tüm elektromekanik sistemlerde olduğu gibi bu sistemlerde de çeşitli sebeplerle arızalar meydana gelebilmektedir. Hem peron kapıları hem de araç kapılarında meydana gelebilecek bu arızalar işletmeye engel olmamakla birlikte gerekli uyarılar yapılmaz ise yolcuların inecekleri istasyonu kaçırmalarına sebep olabilmektedir.
Metro İstanbul işletmelerinde vermekte olduğu hizmet kalitesinde yüksek başarı oranını korumak için yolcuların zamanında bilgilendirilmesine önem vermektedir, bu amaçla M5 hattında kullanılmakta olan araçlarda kapılar herhangi bir sebeple açılmayacak ise kırmızı ışıklar ile yolcular uyarılmaktadır.
Araçtan inecek yolcularımızın mağduriyet yaşamamaları için, üzerinde kırmızı ışık yanan kapıları kullanmamaları, beyaz ışık yanan kapıları kullanmaları gerekmektedir. Konu ile ilgili aşağıda yer alan videoyu izleyebilirsiniz.
[videopress mhoh586b w=678]
RayHaber
RaillyNews
BlauBahn
OtonomHaber
TeleferikHaber
Üsküdar-Çekmeköy metro hattı
Home
/
34 İstanbul
/
DEMİRYOLU
/
GENEL
/
KENTİÇİ Raylı Sistemler
/
Marmara Bölgesi
/
Metro
/
metro istanbul
/
Peron Ayırıcı Kapı Sistemleri
/
sürücüsüz metro
/
TÜRKİYE
/
Üsküdar-Çekmeköy metro hattı
/
Sürücüsüz Metro Kapı İkaz Işıkları Ne Anlama Geliyor?
Sürücüsüz Metro Kapı İkaz Işıkları Ne Anlama Geliyor?
Üsküdar-Çekmeköy metro hattı
Labels:
34 İstanbul,
DEMİRYOLU,
GENEL,
KENTİÇİ Raylı Sistemler,
Marmara Bölgesi,
Metro,
metro istanbul,
Peron Ayırıcı Kapı Sistemleri,
sürücüsüz metro,
TÜRKİYE,
Üsküdar-Çekmeköy metro hattı