Bursa, tarım ve sanayiden sonra rotasını turizme çevirdi. Aslında hem sanayi, hem de hedefe konulan turizm kentinin olmazsa olmazı ulaşım.
Bursa Hakimiyet'ten Namık GÖZ'ün haberine göre; "Son yıllarda karayollarında yaşanan gelişme maalesef demiryolu ve hava ulaşımında sağlanamadı. Yüksek Hızlı Tren, temelinin atıldığı gün verilen tarihin üzerinden neredeyse 3 yıl geçmesine rağmen bir türlü tamamlanamadı.
Bursa havayolu ulaşımı konusunda 2001 yılında önemli bir tesise kavuşmuştu. Yıllık yolcu kapasitesi 2 milyon 250 bin olan Yenişehir Havalimanı, benzerlerinden daha modern olarak yapılmış, üstelik kargo tesislerine de sahipti.
Dönemin değerlerine göre 200 milyon liraya inşa edilen havalimanı geçen 18 yılda maalesef rantabl olarak kullanılamadı.
Yenişehir Havalimanı ile ilgili her yıl ocak ayında çalışma yapan Cengiz Duman'ın Bursa Airport 2018 raporundaki sayılar da bunu gösteriyor. 2016 yılında 274 bin iç ve dış hat yolcusuyla tüm zamanların rekorunu kıran havalimanındaki yolcu sayısı 2017 yılında 251 bin 147'ye, geçen yıl da yüzde 3,20'lik küçülmeyle 243 bin 102'ye düştü.
Yani böylesine büyük ve önemli havaalanını neredeyse yüzde 10 kapasiteyle kullanıyoruz. Yenişehir, bu yıl açılan İstanbul Airport ile 56'ya ulaşan havaalanları içinde 38'inci sırada yer aldı. Aktif kullanımda büyüklük ve gelişmişlikte Bursa'nın yanına bile yaklaşamayacak Bingöl, Adıyaman, Iğdır, Ağrı, Kahramanmaraş ve Şırnak gibi illerin havaalanlarının gerisinde kaldı.
Dış hat kullanımında da 18 bin 23 yolcu ile 47 havaalanı arasında 26'ncı sırada yer buldu. Bu alanda da Şanlıurfa, Zonguldak ve Kütahya'dan alt sırada yer aldı.
Raporunun sonunda AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin, BTSO ve TÜRSAB'ın son aylarda başlatılan girişimlerinin meyvelerinin 2019'da yenileceğini ifade eden Duman, THY'nin kargo taşımacılığında Bursa Airport'u tercih etmesinin heyecanı artırdığını söyledi.
Yenişehir'in daha etkin kullanılması için 7 ana başlık altında önerilerde de bulunan Cengiz Duman, otoyolla İstanbul'un da Bursa'ya yaklaştığını belirterek, 'Biz İstanbul'un arka bahçesi değil, İstanbul havayolu trafik yoğunluğuna ortak olmak istiyoruz' dedi.
Yenişehir Havaalanı çevresinin bölgenin cazibesinin artırılması için AVM, eğlence parkı, freeshop ve outlet gibi sosyal donatı alanları yapılması gerektiğine işaret eden Duman, Samsun, Adana, Gaziantep, Ordu-Giresun, Van, Antalya, Kayseri gibi yurtiçi, Üsküp, Filibe, Kosova, Sofya ile Almanya ve Belçika ve Fransa'ya hiç olmazsa ayda bir sefer konulmasını istedi.
RayHaber
RaillyNews
BlauBahn
OtonomHaber
TeleferikHaber
Yüksek Hızlı Tren
Home
/
16 Bursa
/
Bursa Yüksek Hızlı Tren Hattı
/
GENEL
/
Hava Limanları
/
Karayolları
/
KARAYOLU
/
Marmara Bölgesi
/
TÜRKİYE
/
Yenişehir Havalimanı
/
Yüksek Hızlı Tren
/
Bursa Hava Ulaşımında Şırnak ve Iğdır'ın Bile Gerisinde Kaldı
Bursa Hava Ulaşımında Şırnak ve Iğdır'ın Bile Gerisinde Kaldı
Yüksek Hızlı Tren
Labels:
16 Bursa,
Bursa Yüksek Hızlı Tren Hattı,
GENEL,
Hava Limanları,
Karayolları,
KARAYOLU,
Marmara Bölgesi,
TÜRKİYE,
Yenişehir Havalimanı,
Yüksek Hızlı Tren