Ulaştırma ve Demiryolu Çalışanları Hak Sendikası Genel Başkanı Abdullah Peker yaptığı yazılı açıklamada Sivas-Ankara Hızlı Tren Projesinin 2020 yılında bitirileceğini ifade etti.
Genel Başkan Peker'in açıklaması şöyle; "Yıllardır polemik malzemesi yapılan Sivas Ankara Hızlı Tren projesinin 2020'de biteceğini Sayın Cumhurbaşkanımız Sivas'taki Mitingde ifade etmiştir.
Biz sendika olarak şu soruyu soruyoruz proje neden gecikti Yüksek Hızlı Tren Hattı Garının yer değişikliği yapılmak istenmesi gecikmede payı olmuş mudur ? olduysa Sebep olan Kurum yada kişilerden hesap sorulacakmı ?soruldumu?
Sivas Ankara YHT Hattından 4 Yıl sonra projesi yapılan Ankara Konya Hattı Hizmete açılalı yıllar oldu Sivas Ankara Hattı neden yapılmadı.
Ulaştırma ve Demiryolu Çalışanları Hak Sendikası Genel Başkanı Abdullah Peker, Sivas - Ankara Hızlı Tren Projesinin 2018 de biteceğinin yetkili ağızlardan defalarca söylenmesine rağmen gelinen noktada adı geçen tarihte bitmeyeceğinin Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklaması ile kesinlik kazandığını söyledi. Peker, Kayseri - Ankara hattının ise daha önce bitirileceği noktasında, çalışmalar yapıldığını düşündüğünü söyledi. Peker konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, yol yapım çalışmalarının istenilen seviyede gitmemesinin, Akdağ Yıldızeli ,Yıldızeli Sivas Arası güzergah çalışmalarının fiziki şartlardan dolayı teyid edilen tarihte projenin tamamlanmasının imkansız gözüktüğünü belirtti. "Kırıkkale Ankara arasında hiç bir çalışmanın yapılmadığını da düşünürsek süreç uzayacaktır" diyen Peker, buna karşın Kayseri - Ankara hattının daha önce bitirileceği noktasında , çalışmalar yapıldığı düşüncesinde olduğunu kaydetti. 2023 yılının her anlamda çok büyük anlamlar ifade ettiğini söyleyen Peker, "Bunlardan bize göre en anlamlısı Demiryolu ağının genişletilmesi ve Hızlı tren projelerinin tam anlamıyla uygulamaya geçmesidir. Bu proje için tahminen elli milyar dolar gerekmektedir. Hızlı tren projeleri 2023 yılına yakışan projeler olacağı kanısındayız. Hızlı Tren güvenli ve hızlı yolcu taşımacılığında, Tüm Avrupa'da ve dünyanın diğer gelişmiş ülkelerinde ilk sıralarda yer almaktadır. Bunun ana gerekçesi zamandan tasarruf, güvenli ve hızlı yolculuk olduğu düşüncesindeyiz" dedi.
Peker, “Hızlı trenin 2 saat yolculuk süresince 9 istasyonda durması planlanıyor. Ankara’dan sonra Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli’nden sonra Sivas’a ulaşacak. Buralardan geçen Hızlı tren yerleşim yerlerine hem ticari hem sosyo-kültürel değer katacak olması bu illerin tanıtımı daha etkin hale gelmesiyle turizmi canlandıracak ülke ekonomisine katma değer sağlayacak, firmaların iş yapabilirliği artınca üretimi destekleyen iş gücü yaratabilen yan sanayi kuruluşların buralarda daha etkin verimli hale gelmesi büyük kentlerdeki nüfus artışını durdurmak ve diğer illere teşvik sağlanması nüfus dağılımındaki dengeyi de sağlayacaktır.Ankara’dan Doğuya açılan kapı niteliğinde olan Sivas ve Kayseri’ye verilecek önem, ülke mozaiğini oluşturan toplum top yekun iş istihdamıyla daha iyi kalkınmaya imkan yaratacak ulaşımıyla sanayisiyle teknolojisiyle bilimle ve eğitim gibi alanlarda daha ilerlemenin isteği mevcuttur.
Sivaslılar bir an önce Hızlı treni istiyor".
RayHaber
RaillyNews
BlauBahn
OtonomHaber
TeleferikHaber
TÜRKİYE
Home
/
06 Ankara
/
58 Sivas
/
71 Kırıkkale
/
ankara - sivas hızlı tren projesi
/
DEMİRYOLU
/
GENEL
/
Hızlı Tren
/
Hızlı Tren Projeleri
/
İç Anadolu Bölgesi
/
KENTİÇİ Raylı Sistemler
/
Manşet
/
Sivas
/
Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı Garı
/
Sivas-Ankara YHT hattı
/
ŞEHİRLERARASI Raylı Sistemler
/
TÜRKİYE
/
Ankara-Sivas Hızlı Tren Projesi 2020'ye Kaldı