RayHaber

RaillyNews

BlauBahn

OtonomHaber

TeleferikHaber

Samsun TSO Başkanı Murzioğlu, "Tersane Alanı OSB İlan Edilmeli"

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, "Samsun’un sanayiyle, ihracatla anılmasını istiyorsak, şu an gündemde olan tersane alanı ve Aksa tarım arazisi içerisinde yer alan tarımsal vasfını yitirmiş olan 2 milyon 380 bin metrekare de eklenerek organize sanayi bölgesi(OSB) olarak ilan edilmelidir" dedi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, "Samsun’un sanayiyle, ihracatla anılmasını istiyorsak, şu an gündemde olan tersane alanı ve Aksa tarım arazisi içerisinde yer alan tarımsal vasfını yitirmiş olan 2 milyon 380 bin metrekare de eklenerek organize sanayi bölgesi(OSB) olarak ilan edilmelidir" dedi.

Samsun TSO Şubat ayı olağan meclis toplantısı Davut Altan Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Haluk Akyüz başkanlığındaki meclis toplantısında Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir de de katıldı.

Murzioğlu: “İnisiyatif aldık "
Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, iki toplantı arasında yürüttükleri çalışmalar hakkında meclisi bilgilendirdi. Konuşmasında, gönüllülük esasıyla, kentin kalkınmasına destek vermek adına elini taşın altına koyan müteşebbisler olduklarını belirten Murzioğlu, “100 yılı aşkın süredir kentimize hizmet eden Samsun Ticaret ve Sanayi Odası çatısı altında çalışıyor olmanın bize getirisi kentimize hizmet edebiliyor olmanın onurudur. Odamızın yönetimine geldiğimiz günden bu yana, üyelerimizin ve bölgemizin ihtiyaçları doğrultusunda politikalar üreterek, ekonomik ve sosyal bakımdan kalkınmaya destek sağlamak misyonuyla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu hizmet anlayışıyla kanunla verilen görevlerimizin yanısıra, kentin kalkınmasına destek verecek çalışmalar üretiyoruz. 100. yılı kutlamaya hazırlandığımız bugünlerde Samsun’un potansiyelinin karşılık bulması ve ülke ekonomisinde daha fazla katma değer sağlayabilmesi için bizde eksik olan tek şeyin birlik ve beraberlik olduğunu görerek pek çok alanda inisiyatif aldık. Ve maalesef, bazen de sessiz kalmak gereğini hissettik. Samsun’un ekonomik kalkınmasının yanı sıra, sosyal ve kültürel gelişimi için gerekli olarak gördüğümüz pek çok girişime çerçevemiz sınırları dahilinde destek olduk. Kurumlar arası işbirliğinin önemine inanarak yapıcı rol üstlendik.

Öncelikli hedef Samsun ekonomisi
Öncelikli hedeflerinin Samsun ekonomisine katkı vermek olduğunun altını çizen Murzioğlu, “Bu şehrin hedeflediğimiz seviyeyi yakalaması için daha çok üretim yapmaya ihtiyacı var. Samsun’un sanayiyle, ihracatla anılmasını istiyorsak, şu an gündemde olan tersane alanı ve Aksa tarım arazisi içerisinde yer alan tarımsal vasfını yitirmiş olan 2 milyon 380 bin metrekare de eklenerek organize sanayi bölgesi olarak ilan edilmelidir. Bizim yatırımcımıza kimse ‘Havza’da, Bafra’da OSB var, oraya gidin’ demesin. Bu arazi için tarım arazisi deniliyor. Bakın Gaziantep’teki fıstık bahçeleri OSB yapıldı. Biz de tarım arazisi dedikleri yerde silaj yetiştiriliyor. Beklentilerden, taleplerden uzak ihtiyaçları görmezden gelerek farklı alanlarda arz edilen sanayi parselleri ile palyatif çözümler üretmek Samsun sanayisinin gelişimine ket vurmak demektir. Gıda Organize Sanayi Bölgesinin tapusu alındı. Bakanlık tarafından yatırım planına alınması gerekiyor. Bunu da bu vesileyle paylaşmak isterim. Bu şehre gönül vermiş biri olarak, diliyorum ki; üretimin önemine değer veren yöneticilerle birlik ve beraberliğimize güç katarak hedeflerimize emin adımlarla ilerleriz. Gülsan Sanayinin katılımcı bir yöntemle çözüme ulaştırılması, Saathane Meydanı’nın ivedilikle tamamlanarak yaya ve araç trafiğine açılması ticaretin hareketlenmesine katkı sağlayacaktır. Bu iki husus, adeta kangren haline gelmiştir. Bunların çözüme kavuşturulması Samsun’daki tüm kesimlerin beklentisidir” diye konuştu.

"Samsun'un kent dokusu risk altında"
Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir ise Samsun’un bugünkü eksik buldukları her şeye çok nitelikli projelerle 31 Mart’tan sonra çalışmalar yürüteceklerini kaydetti. Samsun’un kent dokusu anlamında çok ciddi anlamında risk altında olduğuna dikkat çeken Demir, “Bu riske Tapu Kadastronun oradan başlayıp Canik de dahil. Mesleki tecrübelerime dayanarak söylüyorum eğer önümüzdeki 15 yıl iyileştirme projeleri uygulamazsak kentin merkezi tamamen yok oluyor. Mesela bir kısım kent dokuları yok olmaya başladı. Gaziosmanpaşa ve Soğuksu Mahallelerine bakın. Çiftlikte çok ciddi bir kan kaybı var. Gazi Caddesi öyle. Saathane Meydanı öyle. Raylı sistem geçince Cedit’in üst kısmı o duruma düştü. Hiçbir şey yapmazsak kent merkezinin hem iskan hem ticari anlamda içinin boşaldığını görme tehlikesiyle karşı karşıyayız. Seçimlerden sonra inşallah bu konuya çok önem vermemiz ve gecikmemek gerekiyor. Doğru projelerle hayata geçirmemiz gerekiyor. Acilen kent merkezindeki otopark ve ulaşım problemlerini de mutlaka çözmemiz gerekiyor. Gerekirse tespit ettiğimiz adaları kamulaştırıp otopark yapacağız. Üzerine yaşam alanı yapacağız” diye ifade etti.
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024