Yaklaşık 70 milyon lira maliyeti olacağı bilinen ve alt yapı, direk, durak, enerji telleri için yaklaşık 35 milyon lira harcanan trambüs projesi için verilen 2 aylık ek süre de bugün sona eriyor. Şimdi kamuoyu trambüslerin ne zaman geleceği veya proje için harcanan paranın çöpe gidip gitmediği sorusunu soruyor.
Şanlıurfa’daki trafik sorununa çözüm olacağı vaadiyle 2018 yılında hayata geçirilmesi planlanan ‘Trambüs Projesi’ için verilen 2 aylık ek süre de bugün sona eriyor.
İhale sözleşmesinde 09.06.2017 tarihinde işe başlama, 08.06.2018 tarihinde de bitirilmesi açıklanan Şanlıurfa’daki trambüs projesi bu gidişle hayata geçirilmeyecek gibi görünüyor.
Geçtiğimiz Aralık ayında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Can Hallaç, ulaşım master planında yer alan trambüs projesinin ülke genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı 2 ay gecikmeli olarak hizmet vereceğini açıklamasının ardından firmanın istediği 2 aylık ek süre de yarın doluyor. Yaklaşık 70 milyon liraya maliyeti olacağı belirtilen projenin yaklaşık 35 milyon lirası yer altı çalışmaları, durak ve üst yapı için harcanmıştı. Geri kalanı ise ilgili firmaya ödenecekti. Ancak şu anda ilgili firmada Şanlıurfa için herhangi bir trambüs üretimi olmadığı için İller Bankası’ndan da ödemenin yapılmadığı kaydediliyor. Şimdi kamuoyu trambüslerin gelmemesi durumunda harcanan bu 35 milyon liranın çöpe mi gideceği sorusunu soruyor.
2 AYLIK SÜRE DOLUYOR
Şanlıurfa’da Tarihi Hanlar bölgesi, Balıklıgöl, Şanlıurfa Müzesi, Divanyolu Caddesi, Kapaklı pasajı ve Atatürk Bulvarı güzergahında yer alan 1’inci etap çalışmaları kapsamında başlatılan durakların inşaat çalışmalarının bitmesinin ardından ilk test sürüsü yapılan trambüs seferlerinin 2 ay gecikme için verilen süre yarın doluyor. 12 Aralık 2018 tarihinde 2 ay gecikmeli olarak seferlere başlanacağını açıklayan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı M. Can Hallaç, Trambüs projesinin tedarikçi firması olan Bozankaya A.Ş’yi ziyaret etmişti. Tedarikçi firma yetkilileri ile bir araya gelerek Şanlıurfa’ya yapılan trambüs projesi hakkında görüşme sağlayan Hallaç, sektörde yaşanan olumsuz gelişmelerden dolayı projenin gecikmeli olarak devam ettiğini belirtmişti. Ancak firma için verilen 2 aylık sürede yarın sona eriyor. Yaşanan aksaklıktan ötürü bir açıklamada bulunan Genel Sekreter Yardımcısı M. Can Hallaç, “Trambüs projemizi yapan Bozankaya şirketimizi ziyaret ettik. Ülke genelinde yaşanan ekonomik durumdan dolayı firmamız uzun süredir Trambüs üretimi ile ilgili ciddi sıkıntılar ile karşı karşıya kaldı. Bu sıkıntıları gidermek için uzun zamandır taraflar ile görüşmelerde bulunduk. Hamdolsun hepsini çözüm noktasına getirdik, bütün parçalar temin edildi ve şuanda hızlı bir şekilde imalata başlanarak 2 ay içerisinde teslime hazır olacak olan trambüsleri Şanlıurfa’ya göndereceklerini belirttiler. Şanlıurfa’da bir adet trambüs mevcut olup eğitim çalışmaları devam etmektedir" ifadelerini kullanmıştı.
ÇİFTÇİ 21 EN SON 21 KASIM TARİHİ DEMİŞTİ
21 Kasım tarihinde Şanlıurfa’da düzenlenen Ulaşım Zirvesinde konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, “Büyükşehir Belediyesi olarak çok önemli olan otobüs filomuzdan trambüs sistemine geçtik. Tarihi bölgemizde başlattığımız 7.5 kilometrelik trambüs güzergahı ile testlerini sürdürüyoruz. Bunun ile birlikte 34 kilometrelik raylı sisteme geçmek için çalışmalara başladık. Projelerimiz ve ihale sürecimiz tamamlandı ve şimdi alt yapı çalışmalarını başlatıyoruz. Ulaşım kalitesi ne kadar yükselirse o şehirde yaşayan insanlarında yaşam kalitesi yükselir” diye konuşmuştu.
PROJE YA UNUTULACAK YA DA YENİ YÖNETİME BIRAKILACAK
31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimlere kilitlenen Şanlıurfa’da hiç kimse trambüs projesini ağzına almak istemiyor. Büyükşehir Belediyesi için ismi açıklanan adaylar trambüs projesini ya unutacaklar ya da kendileri projeyi yeniden revize edecekler. Bu da hem zaman kaybı hem de yeni bir maliyet anlamına geliyor. Şanlıurfa’daki kamuoyunda ise ‘proje hayata geçirilmeyecek’ sözleri hakimken, seçim yarışında yeniden bulunmayacak olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, ise bu konudaki sessizliğini koruyor. (Hüseyin ÖZKAN - AJANSURFA)
RayHaber
RaillyNews
BlauBahn
OtonomHaber
TeleferikHaber
TÜRKİYE
Home
/
63 Şanlıurfa
/
Bozankaya
/
GENEL
/
Güneydoğu Anadolu Bölgesi
/
KARAYOLU
/
Lastik Tekerlekli Sistemler
/
Manşet
/
Şanlıurfa Trambüs güzergahı
/
Şanlıurfa Trambüs projesi
/
Şanlıurfa Trambüs projesinde son durum
/
Şanlıurfa trambüs sistemi
/
Şanlıurfa Ulaşım master planı
/
trambüs
/
Troleybüs
/
TÜRKİYE
/
Şanlıurfa'da Trambüs İçin Uzatılan 2 Aylık Süre Doldu!
Şanlıurfa'da Trambüs İçin Uzatılan 2 Aylık Süre Doldu!
TÜRKİYE
Labels:
63 Şanlıurfa,
Bozankaya,
GENEL,
Güneydoğu Anadolu Bölgesi,
KARAYOLU,
Lastik Tekerlekli Sistemler,
Manşet,
Şanlıurfa Trambüs güzergahı,
Şanlıurfa Trambüs projesi,
Şanlıurfa Trambüs projesinde son durum,
Şanlıurfa trambüs sistemi,
Şanlıurfa Ulaşım master planı,
trambüs,
Troleybüs,
TÜRKİYE