Babadağ Teleferik Projesi’nin daha rantabıl olması ve Ölüdeniz manzarası ile zirveye çıkılması amacıyla kalkış istasyonunda yapılan değişikliğe Ankara’dan onay çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ön izni verilen değişikliğe göre; Ovacık mevkinden Ölüdeniz’e giden yolda seyir tepesi olarak bilinen ve 226 metre yükseklikteki yer kalkış noktası olacak. Kalkış istasyonuyla ilgili ön izin hakkındaki müjdeli haberin 1 Mart Cuma günü kendilerine ulaştığını açıklayan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, “Teleferik Projemiz şimdi daha da değerli hale geldi. Ön izin sürecinde başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Tarım ve Orman Bakanımız, Eski Milletvekillerimiz Hasan Özyer, Ali Boğa ve Nihat Öztürk ile Odamızın eski yöneticileri olmak üzere bize inanan ve destek olan herkese teşekkür ederiz. Babadağ Teleferik Projesi’nin önünde artık engel kalmadı. Şimdi tek amacımız Dünya Hava Oyunları ile 2020 yılında yapılacak ön hazırlıklarına teleferik projemizi yetiştirmek ve Babadağ ile Fethiyemizi dünya markası haline getirmek.” dedi.
Babadağ Teleferik Projesiyle ilgili Ankara’dan beklenen müjdeli haber geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan FTSO Başkanı Osman Çıralı, Babadağ Teleferik Projesi’nin başta düşünülen kalkış istasyonuyla ilgili değişikliğe dair ‘Ön İzin’ dosyasının 24 Aralık 2018 tarihinde Tarım ve Orman Bakanlığı’na onaya sunulduğunu hatırlatarak şunları söyledi:
“Babadağ Teleferik Projemizin daha rantabl olması ve Ölüdeniz manzarasıyla zirveye çıkılması amacıyla kalkış noktasında değişikliğe gittik. Çünkü daha önceki kalkış noktası dağın arkasında olduğu için Ölüdeniz manzarası görünmüyordu. Değişikliğe ilişkin Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan izin alınması gerekiyor. Bunun için gerekli başvurumuzu yaptık. Değişikliğin nedenini ve projemizin önemini anlatmak için Bakanlık ile sürekli temas halinde olduk. Yani dosyamızı takip ettik, gerekli görüşmeleri yaptık. Ve nihayet 1 Mart Cuma günü ön izne ilişkin onayın çıktığı müjdesini aldık. Teleferik Projemiz şimdi çok daha değerli hale geldi. Ön izin sürecinde başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Tarım ve Orman Bakanımız, Eski Milletvekillerimiz Hasan Özyer, Ali Boğa ve Nihat Öztürk ile Odamızın eski yöneticileri olmak üzere bize inanan ve destek veren herkese teşekkür ederiz. Babadağ Teleferik Projesi’nin önünde artık engel kalmadı. Bundan sonraki süreçte değişiklikle resmi kurumlardan görüş ve onay alınacak. Yine değişiklikler vaziyet planına işlenerek Orman Bölge Müdürlüğüne onaya sunulacak. 226 Rakımdaki yeni kalkış noktasına ilişkin imar planının onaylanmasının ardından ön izin kesin izne çevrilecek ve biz de o noktada inşaat başlayabileceğiz. Tüm bu sürecin Eylül ayına kadar tamamlanmasını planlıyoruz.
Projemiz hızla devam ediyor
Bu süreçte tabi ki biz durmadık, Babadağ Teleferik Projemiz hızla devam ediyor. Kalkış noktasıyla ilgili ön izin sürecinde de diğer istasyonlardaki çalışmalarımız kış koşullarına rağmen devam etti. Enerji nakil hattı Haziran ayında tamamlanacak. Böylece 1.200, 1.700, 1.800 ve 1.900 metreye elektrik verilebilecek. 1.200 rakımdaki ara istasyonların kazı çalışmaları devam ediyor. 1.200 ile 1.700 rakımları arasındaki yol çalışması ile bu alandaki 9 teleferik direk noktasındaki tüm pabuç ve kaide betonları tamamlandı. 226 ile 1.200 rakımları arasındaki yolun yaklaşık 3.500 metresi açıldı. 1.200 pistinden hem Ölüdeniz yönüne hem de Ovacık yönüne doğru kalkış mümkün olacak. 1.700 rakımda varış istasyonu temel beton ve kaide betonları tamamlandı. Bu noktadaki kır lokantası 18 Ağustos 2018 tarihinde hizmete açıldı. Ancak şu anda kış nedeniyle ve o alanda enerji olmaması nedeniyle kapalı. 1.700 pisti uçuş meyili düzeltildi, granit taşla kaplandı ve 2018 yılında hizmet vermeye başladı. 1.800 rakımda yaklaşık 400 metrekare satış büfesi ve seyir terası alanının zemin karoları döşendi. Peyzajı tamamlandı. 1.800 pisti yeniden düzenlendi ve zemini granit taşla döşendi. Bu pistimiz de 2018 yılında hizmet vermeye başladı. 1.900 rakımda trafo, jeneratör, mekanik, elektrik, biyolojik arıtma tesisi binaları tamamlandı. Pist doğal toprak halinde. Yine 1.900 rakımda Patara pisti de iş makinaları ile yeniden düzenlendi ve doğal toprak halinde.
Amacımız daha önce 2020 yılında Türkiye’de yapılacağı açıklanan ancak Uluslararası Havacılık Federasyonu (FAI) tarafından 2022 yılına ertelenen Dünya Hava Oyunları ile yine Dünya Hava Oyunlarının 2020 yılında Babadağ’da yapılacak kapsamlı ön hazırlıklarına teleferik projemizi yetiştirmek ve Babadağ ile Fethiyemizi dünya markası haline getirmek.”
RayHaber
RaillyNews
BlauBahn
OtonomHaber
TeleferikHaber
TÜRKİYE
Home
/
48 Muğla
/
Babadağ Teleferik Projesi
/
Dünya Hava Oyunları
/
Ege Bölgesi
/
Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası
/
GENEL
/
Manşet
/
Ölüdeniz
/
Teleferik
/
TELEFERİK
/
TÜRKİYE
/
Babadağ Teleferik Projesi İçin Beklenen Müjde Geldi
Babadağ Teleferik Projesi İçin Beklenen Müjde Geldi
TÜRKİYE
Labels:
48 Muğla,
Babadağ Teleferik Projesi,
Dünya Hava Oyunları,
Ege Bölgesi,
Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası,
GENEL,
Manşet,
Ölüdeniz,
Teleferik,
TELEFERİK,
TÜRKİYE