RayHaber

RaillyNews

BlauBahn

OtonomHaber

TeleferikHaber

Marmaray Siemens Mobility Teknolojisiyle Hizmete Girdi

Asya-Avrupa koridorunu bağlamak üzere bir girişim olan 76 km'lik Marmaray projesi dün itibariyle hizmete açıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları, Asya-Avrupa koridorunu bağlamak üzere bir girişim olan Marmaray projesinin ana aşaması için gelir işletmesine başlamış bulunmaktadır. Bu hattı inşa eden ortak girişim içerisinde bulunan Siemens Mobility, Sinyalizasyon ve Kontrol sisteminin ve Haberleşme sistemlerinin yanı sıra SCADA sistemini tesis etmiş ve devreye almıştır. Hat; 43 km'si yarımadanın Anadolu yakasında ve 19 km'si Avrupa yakasında olmak üzere 62 km'lik mesafeyi, İstanbul Boğazı'nın altından geçen 14 km'lik tünele bağlamaktadır. Hattın toplam uzunluğu 76 kilometre olacaktır ve İstanbul büyükşehir bölgesi için karma bir banliyö, şehirlerarası ve yük hizmeti sağlamanın yanı sıra Ankara-İstanbul yüksek hızlı koridoruna Gebze-Halkalı kesiminin entegrasyonunu da sağlayarak, bir kıtadan diğer kıtaya geçişler için daha yüksek emreamadelik sunmaktadır. Yolcu yoğunluğunun en üst seviyede olduğu saatlerde iki dakikalık bir aralıkla saatte 75.000'den fazla yolcu, seyahatini daha etkin bulmaktadır.

Siemens Mobility CEO'su Michael Peter konuyla ilgili olarak şunları ifade etmiştir: "Marmaray projesi, Türkiye'nin sadece ulaşımın kent üzerindeki çevresel etkisini azaltmakla ve yaşam kalitesini iyileştirmekle kalmayan, aynı zamanda iki kıtayı birbirine daha iyi bağlayarak emreamadeliği garanti eden akıllı altyapıya olan bağlılığına işaret etmektedir. Siemens Mobility, yoğun bir kıta koridorunda verimliliği artırmakta ve bekleme süresini asgari düzeye indirmektedir."

Marmaray projesi, Türkiye'nin iddialı demiryolu yatırım planının ayaklarından biridir. Bu aşamaya, Maltepe'deki İşletme Kontrol Merkezinin merkezileştirilmesi ile birlikte, İstanbul Boğazı'nın her iki yakasındaki büyükşehir bölgesinde raylı sistemin tasarlanması ve yenilenmesi dahildir. İstanbul neredeyse 15 milyonluk nüfusuyla dünyanın en büyük kentlerinden biridir. İstanbul Boğazı'ndan geçen Marmaray tünelinin açılışından önce kentin iki yakası arasında eskiden mevcut tek bağlantı, feribotlarla ve karayolu trafiğine mahsus iki köprü ile sağlanmaktaydı. Trafik sıkışıklığını azaltmak ve sürdürülebilirliği iyileştirmek gayretiyle yönetim, kentsel ulaşım altyapısını genişletmektedir.

Teknolojik açıdan benzersiz olan hat hem ERTMS (Avrupa Demiryolu Trafik Yönetim Sistemi) hem de CBTC (Haberleşme Tabanlı Tren Kontrol Sistemi) sistemleri ile donatılmıştır. Siemens Mobility tarafından sağlanan gelişmiş çözüm, Türkiye Ankara-Konya Yüksek Hızlı hattında halihazırda hizmet vermekte olan ERTMS FUTUR teknolojisini ve Singapur'daki Downtown Line metrolarında hizmet vermekte olan Trainguard sistemini içermektedir.

Siemens Mobility Türkiye'de halihazırda Bandırma-Manisa hattında, Samsun-Kalın, Konya-Karaman-Ulukışla hattında, Ankara-Konya hattının hız yükseltme çalışmalarında ve son olarak Yerköy-Sivas'ta sinyalizasyon projeleri gerçekleştirmekte; bunlara ilaveten Tekirdağ-Muratlı hattı için hat serbestliği algılama sistemleri teknik çözümünde iş birliğinde bulunmaktadır.
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024