RayHaber

RaillyNews

BlauBahn

OtonomHaber

TeleferikHaber

Mersin Metrosu’nun Proje Detayları

Mersin Metrosu, kentin mimarisi düşünülerek, kentsel tasarım ve kent estetiğini koruma duyarlılığından kaynaklı, İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra, ülkemizdeki tamamı yeraltında olan sayılı metrolardan birisi olacak.

Birçok alanda tek ve ilk olma yönünden emsallerinde olmayan özelliklere sahip olan Mersin Metrosu, yalnızca modern bir ulaşım alanı olarak değil, bir kentsel yaşam alanı olarak tasarlandı. Büyükşehir Belediyesi, istasyonları planlarken sergi alanları, alışveriş üniteleri, kültürel salonlar, sivil toplum kuruluşları için toplantı alanları, gelir getirici mekânlar ve daha birçok özelliği projeye ekleyerek kentte yeni bir yaşam alanı oluşturmayı hedefledi.

Ülkede bir ilke imza atarak transfer ve ana istasyonlarda halkın bisiklet, motosiklet ve arabalarını kapalı ve güvenli otoparklara park ederek, kentte istedikleri yere metro konforuyla gidebilecekleri bir sistem oluşturacak.

Ulaşımda entegrasyonu sağlayan, Türkiye’deki ilk metro sistemi olacak

Projede dünya çapındaki son teknolojileri kullanarak uygulanan, dış çapı 10 metre olan Tek Tüp sistemiyle ülkemizde yine bir ilke imza atarak daha güvenli, sağlam, konforlu ve hızlı ulaşımı sağlayan metro inşaatının en hızlı şekilde bitirilmesi ve Mersin halkı ile buluşturulması planlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi, karayolu, demiryolu ve denizyolunu birleştirerek, ulaşımda entegrasyonu sağlayan, Türkiye’deki ilk metro sistemini kurarak, vatandaşların kentteki olumsuz hava koşullarından etkilenmeden aktarma istasyonlarına en seri şekilde ulaşmalarını sağlayacak bir proje tasarlıyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından, akıllı kent teknolojileriyle donatılacak olan metro, tamamen otomatik işletme sistemi, konforlu vagonları, özel aydınlatma ve anons sistemi, son sistem bilgi panoları, hareketli görsel reklam sistemi, son sistem yürüyen merdiven ve asansörlerle dizayn ederek, 7’den 70’e tüm halka hitap etmeyi hedefliyor.

mersin metrosunun proje detaylari

İnşaatına 2019 yılında başlanacak olan Metro 1. Hat ile ilk olarak kentin doğu-batı yönlü ana trafiğinde halka hizmet sunulacak.

10 yıl içinde hayata geçirilmesi planlanan 2. Hattın, Pozcu ile Üniversite arasında 10,5 km uzunlukta ve 8 istasyondan oluşan hafif raylı kategorisinde ve yüzeyden seyredecek şekilde yapılması hedefleniyor. 2023 yılında halkın hizmetine sunulması düşünülen 2. Hattın maliyeti, bugünün para değeriyle 400 milyon TL yatırım gerektiriyor.

Tren Garı, Şehir Hastanesi ve Otogarı yeraltından bağlayacak şekilde planlanan 12 km uzunlukta ve 12 istasyondan oluşan 3. Hatın, 2024 yılında hizmete açılması düşünülüyor.


  1. Hat ise Tren Garı ve Millet Bahçesi arasında 5,5 km ve 6 istasyondan oluşacak. Sahilden gidecek olan tramvay projesinin 2025 yılına kadar halkın hizmetine sunulması düşünülüyor.



Otogar ile Pozcu’yu bağlayacak, 8 km uzunlukta ve 8 istasyondan oluşan 5. Hat, kısmen yeraltında olacak. Projenin 2027 yılında Mersin’e kazandırılması hedefleniyor.

Liman ile Pozcu’yu kuzeyden bağlayacak, 11 km ve 12 istasyondan oluşan 6. Hattın, tamamı yeraltından geçecek. Bu hattın 2029’da tamamlanarak Mersinlilerin hizmetine sunulması planlanıyor.
© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024