RayHaber

RaillyNews

BlauBahn

OtonomHaber

TeleferikHaber

Araba Kazaları Hasarını Önlemek İçin En İyi 8 Otomotiv Endüstrisi Çözümü

navigasyon

Modern teknolojideki gelişmeler sayesinde, araba kazalarının önlenmesi zaten daha mümkün hale geldi. Azaltılmış yol kazası riski ile araba kazası hasarları da önlenir. Bu nedenle, çoğu modern otomobil, içine entegre edilen yenilikçi teknoloji ile trafik kazalarının hasar görmesini önlemeye yardımcı olabilir.

Araba Kazası Durumunda Yapılması Gerekenler

Bir yol kazasında araba kazasının hasar görmesini önlemeye yardımcı olan en yenilikçi çözümleri incelemeden önce, bir yol kazasında ne yapmanız gerektiğini öğrenmekte fayda var. Birincisi, sadece küçük yaralanmalar yaşadığınızı düşünseniz bile hemen tıbbi yardım aldığınızdan emin olun. Kazadan birkaç gün, hatta haftalar sonrasına kadar hiçbir belirti göstermeyen yaralanmalar olduğunu unutmayın.

Ayrıca hemen polisle iletişime geçmelisiniz çünkü müdahale ettiklerinde, acil müdahale ekipleriyle birlikte olma ihtimalleri çok yüksektir. Bu durumda, yol kazası tamamen araba enkazını içerdiğinde, mağdurlara hemen müdahale edilecektir. Yalnızca hafif yaralanmalara maruz kaldıysanız ve etrafta dolaşabiliyorsanız, kazanın meydana geldiği yol ve hava koşulları da dahil olmak üzere çeşitli açılardan fotoğraflar çekerek sahneyi belgelemek de iyi bir fikirdir. Neyse ki, otomotiv endüstrisinde, aşağıda listelenenler gibi bu talihsiz durumların önlenmesine yardımcı olabilecek çeşitli teknolojik çözümler zaten var.

Otomatik Acil Frenleme (AEB) Sistemi

AEB sistemi ile olası bir kaza durumunda aracınızın maksimum fren kapasitesini kullanabileceksiniz. Aracınızın kontrolünü kaybetmeniz durumunda aracınız AEB sistemi aracılığıyla bağımsız olarak fren yapabilir. Bir AEB sistemi, düşük hız, daha yüksek hız ve yaya sistemi olmak üzere üçe ayrılabilir. Düşük hızlı bir sistem şehir sokaklarında kullanılmak üzere tasarlanmıştır, daha yüksek hızlı bir sistem ise aracınızın önünü 200 metreye kadar tarayabilir. Öte yandan, bir yaya AEB sistemi, aracınızın yönü ile ilgili yaya hareketini alabilir.

Otomatik Direksiyon

Araba kazası hasarını önlemek için başka bir otomobil endüstrisi çözümü otomatik direksiyondur. Bu özellik sayesinde, özellikle bir çarpışmayı önlemek için gerekli olan belirli durumlarda aracınız direksiyon simidini elinizden alabilir. Çoğu zaman, otomatik direksiyon özelliği bir AEB sistemi ile birlikte çalışır.

Otonom Seyir Kontrolü (ACC)

Bazen dayanılmaz olabilen uzun bir yolculuğa çıkmanız gerekebilir. Otonom hız sabitleyici ile bu yolculuklarda direksiyon başında olmak çok daha katlanılabilir olacak. Bu, bir ACC’nin etrafınızdaki diğer araçlarla, özellikle önünüzdekilerle güvenli bir mesafeyi korumak için aracınızın hızını ayarlamaya yardımcı olabileceği gerçeğine bağlanabilir.

Yedek Kamera

Artık bir aracı park ederken olduğu gibi genellikle düşük hızda meydana gelen kazaları önlemeye yardımcı olabilecek bir geri görüş kamerasına da güvenebilirsiniz. Bir geri görüş kamerası ile, geri giderken oldukça faydalı olabilecek arkanızdaki çevreyi görebileceksiniz. Aracınıza bir şey çok yaklaştığında, uygun şekilde fren yapmanız için size zaman tanımak için büyük olasılıkla bir uyarı duyarsınız.

Öte yandan, bir araba veya kör noktanızdaki herhangi bir şey hakkında sesli veya görsel bildirim sağlayan bir kör nokta uyarısına sahip belirli araçları zaten bulabilirsiniz. Hatta çoğu sistem, başka bir şeritte yanınızda bir araç varken dönüş sinyalinizi kullandığınızda daha fazla uyarı verir.

Işık Yayan Diyot (LED) Farlar

İstatistikler, gece boyunca kaza riskinin arttığını, bu nedenle yolunuzu aydınlatmak için iyi ve kaliteli farların gerekli olduğunu gösteriyor. LED farlar sadece daha parlak olmakla kalmaz, aynı zamanda daha uzun süre dayanma eğilimindedirler, bazen enerjilerinin %80’ini boşa harcayan halojen ampullere kıyasla enerjilerinin yalnızca %20’sini boşa harcarlar.

Ses kontrolü

Dikkatin dağılmasından kaçınmak için sesli kontrol sistemleri uzun süredir çeşitli araçlara entegre edilmiştir. Bu sayede bir aramayı cevaplamak için telefonunuzu tutmanız veya radyo kanalını değiştirmek için elinizi direksiyondan kaldırmanız gerekmeyecek. Tek yapmanız gereken konuşarak aracınıza komut vermek. Bunun dışında, harita yönlendirmelerini duymak için sesli kontrol sistemlerini de kullanabilirsiniz. Bu sayede hedefinize ulaşmak için takip etmeniz gereken bir haritayı taramak yerine gözünüz yolda kalır.

Şeritte Kalma Sistemi

Şerit takip sistemine bazen şeritten ayrılma uyarı sistemi de denir. Bu, dikkat dağınıklığı nedeniyle ortaya çıkan hataları önlemeye yardımcı olabilecek en iyi sistemlerden biridir. Aracınızın bir şeritte sürüklenip sürüklenmediğini belirlemek için kameraları kullanma öncülüğünde çalışır. Aracınızın çok fazla kayması durumunda sistem, titreşim veya sesli veya görsel bildirim şeklinde olabilecek bir uyarı gönderir.

İleri Çarpışma Uyarısı (FCW)

Son olarak, FCW, talihsiz bir yol kazası sırasında bir çarpışmayı önlemeyi veya şiddetini azaltmayı amaçlayan bir başka otomobil endüstrisi yeniliğidir. FCW, yakındaki araba kazalarını tespit etmek için radarlardan, lazerlerden ve kameralardan yararlanır. Ayrıca, aracınızın durmasını veya yavaşlamasını gerektiren sabit nesneleri belirlemek için GPS sensörlerini kullanır. Sistem bunlardan herhangi birini algılar algılamaz, herhangi bir çarpışmayı önlemek için harekete geçmenizi isteyen bir bildirim veya uyarı ile uyarılırsınız.

mercedes benz

Araba hasarını önlemek için en yenilikçi otomobil endüstrisi çözümlerinden bazıları, fren sistemleri ve otomatik direksiyonun yanı sıra hız sabitleyici ve yedek kameraları içerir. Çağdaş araçların en üst özelliklerinden bazıları olarak LED farları ve sesli kontrol sistemlerini de bulacaksınız. Şeritte kalma ve çarpışma uyarı sistemleri ayrıca, ilk etapta yol kazalarının meydana gelme riskini azaltarak trafik kazası hasarını önlemenize de katkıda bulunur.



© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024