RayHaber

RaillyNews

BlauBahn

OtonomHaber

TeleferikHaber

ROKETSAN Sistemleri Deniz Kuvvetlerinin Gücüne Güç Katacak

Roketsan geliştirdiği deniz sistemleri ile silahlı kuvvetlerin sahadaki manevra kabiliyetlerini ve vuruş üstünlüklerini artırıyor. ATMACA Gemisavar Füzesi, gerçekleştirilen atış testlerini bir bir geride bırakmasının ardından envantere girmek için gün sayıyor. Uzun menzili, düşük izi ve yüksek hedef vuruş hassasiyeti ile modern donanma platformlarına güç katacak ATMACA’nın, 2021 yılının ikinci yarısında Türk Deniz Kuvvetlerine teslim edilmesi hedefleniyor.

Her türlü hava şartında kullanılabilen ATMACA, karşı tedbirlere dayanıklılığı; hedef güncelleme, yeniden saldırı ve görev iptal yeteneklerini bünyesinde barındırıyor. Sabit ve hareketli hedeflere karşı etkili olan ATMACA ileri görev planlama (3D routing) yeteneğine sahiptir. Küresel Konumlama Sistemi, Ataletsel Ölçüm Birimi, Barometrik Altimetre ve Radar Altimetre altsistemlerini kullanarak hedefine doğru yol alan ATMACA; hedefini yüksek doğrulukla bulabilmek için aktif radar arayıcısını kullanıyor.

220 kilometrenin üzerinde bir menzile sahip olan ATMACA, görüş hattının ötesindeki hedefler için de büyük bir tehdit oluşturuyor. ATMACA’nın; hedef güncelleme, yeniden saldırı ve görev iptal kabiliyetlerinin ardında ise sahip olduğu gelişmiş ve modern veri bağı (data link) yer alıyor. En verimli görev profilini sunabilen sistemde; hedefte zaman, farklı platformlardan çoklu hedefte zaman, aynı platformdan çoklu hedefte zaman, hedefi ateş altına alma operasyonel modları da mevcut.

Roketsan, gelecek dönemde, ATMACA’nın Kızılötesi Görüntüleyici Arayıcı Başlık, Dual Arayıcı Başlık gibi donanımlara sahip versiyonları ile kabiliyetlerini geliştirmeyi hedefliyor. Öte yandan denizaltılardan ve dikey atım sistemlerinden atılabilecek versiyonları ile de platform çeşitliliği artırılacak.

AKYA Ağır Sınıf Torpidosu ilk kez IDEF 2021’deydi

AKYA için Roketsan tarafından yürütülen çalışmalar, planlanan takvim doğrultusunda başarıyla devam ediyor. 2021 yılı içinde Türk Deniz Kuvvetlerine kazandırılması hedeflenen AKYA, IDEF 2021’de, ilk kez ulusal ve uluslararası ziyaretçilerinin beğenisine sunuluyor.

AKYA Projesi ile birlikte, Roketsan’ın hassas güdümlü, yüksek hıza sahip akıllı roket ve füze sistemleri geliştirme konusunda uzun yıllar süren hassas çalışmalar ile edinmiş olduğu kritik kabiliyetler denizlerin altına iniyor. Denizaltılardan, muhtelif suüstü hedefleri ve denizaltılara karşı atılan ve tamamen millî yeteneklerle geliştirilen AKYA ile Türk Deniz Kuvvetlerinin sualtı platformlarına yönelik önemli bir ihtiyacı milli imkanlarla karşılanmış olacak.

AKYA’daki tecrübeler ORKA’ya aktarılıyor

ORKA ise Türk Deniz Kuvvetlerine, suüstü ve hava platformlarından, denizaltıları vurma kabiliyeti kazandıracak. IDEF 2021’de ilk kez sergilenecek ORKA’nın envantere girmesiyle Türkiye’nin Mavi Vatan mücadelesi sahada üstünlük sağlayan bir güce daha sahip olacak.

Roketsan, milli ağır sınıf torpido AKYA’dan edindiği tecrübeleri, yeni nesil hafif sınıf torpido olan ORKA’ya da aktarıyor. ORKA, Türk Deniz Kuvvetlerinin hâlihazırda envanterinde bulunan ve gelecekte envanterine alınabilecek suüstü platformlar ile hava araçlarından atılabilecek ve denizaltılara karşı kullanılacaktır. Hassas güdüm, navigasyon, gelişmiş arama ve hücum kabiliyetlerine sahip olacak ORKA, aldatma ve karıştırmaya karşı direnciyle hedef üstünde yüksek etkinlik sağlayacak.

AKYA’nın kalifikasyon çalışmaları devam ederken Türk Deniz Kuvvetlerinin öncelikli ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik Düşük Ölçekli İlk Üretim faaliyetleri de sürdürülüyor.

Kaynak: DefenceTurk

© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024