RayHaber

RaillyNews

BlauBahn

OtonomHaber

TeleferikHaber

Kuaför Nedir, Ne İş Yapar, Nasıl Olunur? Kuaför Maaşları 2022

Kuaför, saç ve sakal kesimi, şekillendirilmesi, yıkanması, bakımı ve boyanmasına yönelik işlemleri yapan; kozmetik ve güzellik konularında gerekli eğitimi almış, yetenek sahibi kişi olarak tanımlanır. Kuaför nedir sorusuna ise kısaca, kadınların ve erkeklerin kişisel bakımlarını düzenli olarak yapmalarına yardım eden bir meslek grubudur yanıtı verilebilir. Kuaför, güzellik ve bakım konusunda güncel gelişmeleri takip eder ve  doğru şekilde uygulanmasını sağlar. Tüm işlemleri yapabilmek için gerekli eğitim sürecinden geçmiş ve uygulama konusunda tecrübe kazanmış kişiler, kuaför kimdir tanımını karşılar. Kuaför ne iş yapar sorusuna cevap vermek için öncelikle kuaförün görev ve sorumluluklarını öğrenmek gerekir.

Kuaför Ne İş Yapar, Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?

Kuaför, aldığı eğitime uygun olarak bayan kuaförü ve erkek kuaförü olarak çalışabilir. Erkek ve bayan kuaförleri sahip oldukları bilgilerle, müşterilerinin taleplerini yerine getirir.  Saç kesimi, saçların şekillendirilmesi, saçların yıkanması ve isteğe göre renklendirilmesi ve bakımı işlemlerini gerçekleştirir. Farklı saç stillerinin oluşturulmasında yeteneği ve bilgisini birleştirir. İstenen saç modeline uygun kesim ve şekillendirme işlemini yapar. Ayrıca kozmetik, manikür ve güzellik alanlarında bilgi sahibidir. Kozmetik uygulaması gerçekleştirir. Kuaför, müşterilerin düzenli olarak yaptırmak istedikleri kişisel bakımlarına yönelik işlemlerde, aldığı eğitimle birlikte onlara yardımcı olur. Saç bakımı, şekillendirmesi, renklendirmesi ve  kozmetik konularında sürekli değişen ve güncellenen içerikleri takip ederek, bunları müşterilerden gelen talepler doğrultusunda kullanır.

Kuaför; saç bakımı ve şekillendirmesi, kozmetik uygulanması, güzellik ve cilt bakımı gibi konularda, mesleğin gerektirdiği çalışmaları gerçekleştiren kişidir. Kuaför, müşterilerinden gelen talepleri dikkate alır ve işlemleri bu talepler doğrultusunda gerçekleştirir. Saç kesimi ve şekillendirilmesi konusunda güncel gelişmeleri takip eder. Yeri geldiğinde bu bilgileri, müşteri ile doğru iletişim kurarak uygular. Saç şekillendirilmesi ve bakımı konusunda her müşterinin birbirinden farklı taleplere sahip olduğunu mutlaka dikkate alır. Bu farklılıklara bağlı olarak aldığı uygulamalı eğitimin de yardımıyla saç kesimi, saç bakımı, şekillendirilmesi ve renklendirilmesi konusundaki çalışmasını tamamlar. Kuaför, kişisel bakım konusunda müşterilerini doğru bilgilerle yönlendirebilir.

Kendi çalışma alanı içerisinde, her meslekte olması gerektiği gibi kuaförün de yetki ve sorumlulukları vardır. Kendisiyle birlikte çalışanlar başta olmak üzere, kuaför mesleğini gerçekleştirirken iş birliği içerisinde olması gerektiği kişilere yönelik bu yetkilerini kullanabilir. Saç kesimi ve şekillendirmesi gibi kişisel bakıma yönelik hassasiyet gerektiren bu meslekte, temizlik ve hijyen kuralları başta olmak üzere birçok ayrıntıya dikkat etmelidir. Kuaför sorumlulukları ve yetkilerinin doğru bir şekilde yerine getirilmesiyle, çalışma alanı içerisinde düzen sağlanmış olur. Saç bakımı başta olmak üzere, güzellik ve kozmetik alanlarında da görev aldığı yerin özelliklerini de dikkate alarak yetkilerini kullanır. Farklı sektörlerde kuaför olarak görev yaparken de bu sektörlerin kendine has özelliklerini ve trendlerini uygular. Eğlence ya da konaklama sektöründe kuaför olarak mesleğini uygularken, bu sektördeki ihtiyaçlara göre uygulamalarını gerçekleştirir.

Kuaför Olmak için Hangi Eğitimi Almak Gerekir?

Kuaför olmak için ortaöğretim eğitiminin tamamlanmasının ardından, meslek liselerinin ilgili bölümlerinde eğitim alınmaya başlanabilir. Anadolu meslek liseleri ile kız meslek liselerinin kuaförlük ve cilt bakımı, güzellik ve saç bakım hizmetleri programları, bu konuda alınacak eğitimin ilk adımları olabilir. Ayrıca çok programlı liselerde yer alan kuaförlük bölümleri de bu mesleği gerçekleştirmek için sunulan eğitim imkanları arasında yer almaktadır. Yine kuaförlük konusunda gerekli teorik bilgiyi en doğru şekilde almak isteyenler, Türkiye’nin birçok farklı üniversitesindeki ilgili ön lisans programlarını tercih edebilirler. 2 yıllık mesleki eğitimin verildiği Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü’nde ön lisans eğitimlerini tamamlayarak mesleklerine başlangıç yapabilirler.

Kuaförlük eğitimi ayrıca Türkiye’nin birçok bölgesinde bulunan İŞKUR Mesleki Eğitim Kursları, Halk Eğitim Merkezleri ile Akşam Sanat Okulları tarafından da verilmektedir. Bunun yanı sıra özel kurslar tarafından da Millî Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikaların verildiği eğitimler düzenlenmektedir. Kuaför olmak için hangi okulları okumak gerekir şeklinde bir araştırma yapanlar için bu eğitim seçenekleri belirtilebilir. Bu kurumlarda gerçekleştirilen eğitimler sonrasında Kuaförlük Sertifikası alan adaylar, kendi iş yerlerinde ya da kurumsal yapılarda çalışma fırsatı yakalamaktadır. Kuaför olmak için gereken belgeler arasında bu sertifika önemli bir role sahiptir. Sertifikanın alınması sürecinde kuaför olmak isteyenler, birçok farklı eğitim sürecinden geçerler. Bu eğitimlerde saç kesimi, saç yıkama ve bakımı, saçların şekillendirilmesi ve renklendirilmesi konularındaki teorik bilgiler aktarılır. Ardından da bu bilgilerin uygulanması sürecine geçilir.

Kuaför Olmak için Gereken Şartlar Nelerdir?

Kuaför nasıl olunur sorusuna verilen yanıtlarda öncelikle mesleki eğitimin alınmış olması belirtilir.

  • Kuaför olmak için ne gerekli diye düşünenler, ilk olarak gerekli eğitimi almalıdır. Kuaförlük eğitimi almak için ilgili yerlere müracaat etmelidir.
  • Kuaför olmak için meslek liselerinin ilgili programlarından ve üniversitelerin 2 yıllık ön lisans programlarından eğitim alınabilir. Bu eğitim programlarından alınan diplomalar ile iş başvurularında bulunulabilir.
  • Kuaför olabilmek için mevcut olan diğer bir eğitim seçeneği ise özel kurslardan eğitim almaktır. Bu kurslardan Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalar alınarak kuaför olarak çalışmak mümkündür.

Kuaför Maaşları 2022

Kuaför poziyonunda çalışanların kariyerlerinde ilerledikçe çalıştıkları pozisyonlar ve aldıkları ortalama maaşlar en düşük 7.680 TL, ortalama 9.600 TL, en yüksek 23.330 TL.

© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024