RayHaber

RaillyNews

BlauBahn

OtonomHaber

TeleferikHaber

Uluslararası Medya ve Toplum Sempozyumu 24-26 Mayıs’ta İstinye Üniversitesi’nde

İstinye Üniversitesi (İSÜ), İletişim Fakültesi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Uluslararası Medya ve Toplum Sempozyumu (MASS) 24, 25 ve 26 Mayıs tarihlerinde İstinye Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek. Farklı disiplinlerden önde gelen uzmanları ve paydaşları bir araya getiren sempozyumun bu yılki teması “Dijital Kültür” olarak belirlendi.

İstinye Üniversitesi (İSÜ) İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen, medya, iletişim ve teknoloji alanındaki güncel konuları keşfetmeye adanmış yıllık bir etkinlik olan, bu yıl 3’üncüsü yapılacak. Uluslararası Medya ve Toplum Sempozyumu (MASS) 24-26 Mayıs tarihleri arasında İstinye Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek. Farklı disiplinlerden önde gelen uzmanları ve paydaşları bir araya getiren sempozyum, sürekli değişen medya ve iletişim ortamında bilgi paylaşımı, trendlerin tartışılması ve iş birliğinin geliştirilmesi için bir platform görevi görüyor.

Sempozyumun teması “Dijital Kültür”

Merakla beklenen bu etkinlik, dünyanın dört bir yanından akademisyenleri, profesyonelleri ve araştırmacıları tartışmalara katılmak, içgörüleri paylaşmak ve dijital kültürün toplum üzerindeki etkilerini keşfetmek için bir araya getirecek. “Dijital Kültür” temalı sempozyum, dijital kültürün küresel olarak iletişimi, medya üretimini, tüketim kalıplarını ve kültürel uygulamaları nasıl etkilediğine dair bir anlayış geliştirmeyi amaçlıyor. Etkileşim kurma, düşünme ve yaratma şeklimizi sürekli olarak şekillendiren teknoloji ile etkinlik, dijital çağdan kaynaklanan en son trendleri, zorlukları ve fırsatları analiz etmek için bir platform görevi görecek.

Dijital kültür ve medya alanında emeğin tarihi konuşulacak

24 Mayıs Çarşamba günü saat 10.00’da başlayacak olan açılış oturumu, Vadi Kampüs Konferans Salonu’nda ve çevrimiçi olarak Zoom platformu üzerinden gerçekleştirilecek. Prof. Dr. Nezih Erdoğan’ın moderatörlüğündeki bu oturumda; Kent Üniversitesi, Sosyoloji ve Kültürel Çalışmalar Bölümü’nden Prof. Dr. Vincent Miller, İstanbul Üniversitesi, Enformatik Bölümü’nden Prof. Dr. Sevinç Gülseçen, Bergen Üniversitesi, Dilbilim, Edebiyat ve Estetik Çalışmaları Bölümü’nden Prof. Dr. Scott R. Rettberg ve Hacettepe Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nden Prof. Dr. F. Mutlu Binark konuşmacı olarak yer alacak. Konuşmacılar, dijital kültür ve medya alanında emeğin tarihi, akıllı vatandaşlık, siborg yazarlık ve film festivallerinin dijitalleşme süreci gibi çeşitli konuları ele alacaklar.

Son günde tasarım ve yapay zeka konuları ele alınacak

Etkinlikler dizisi, 26 Mayıs Cuma günü saat 16.00’da Dr. Sadi Kerim Dündar’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek olan kapanış oturumuyla son bulacak. Bu oturumda, American Cinematographer Magazine’nin Sanal Prodüksiyon Editörü ve VirtualProducer.io’nun Kurucusu Noah Kadner, Microsoft’un Tasarım ve Yapay Zeka Bölümü’nde Başkan Yardımcısı ve teknoloji uzmanı Dr. John Maeda ve HFF Universitesi, Sinema ve Televizyon Bölümü’nden, yönetmen ve yapımcı Prof. Dr. Philip Gassmann gibi öne çıkan konuşmacılar yer alacak. Oturumda ele alınacak konular arasında sanal prodüksiyon, tasarım ve yapay zekâ, yeşil film yapımı gibi konular yer alacak. Kapanış oturumu canlı olarak Zoom üzerinden izlenebilir. Açılış ve kapanış oturumlarında Türkçe ve İngilizce simultane hizmeti sunulacak olup, İSÜ Youtube kanalından canlı yayın takip edilebilecek.

22-23 Mayıs tarihlerinde farklı uygulama alanlarındaki online çalıştaylar ile başlayan sempozyum kapsamında davetli konuşmacılar ile birlikte 11 ülkeden 187 katılımcı 157 bildiriyi 33 oturumda sunacaklar. Sempozyum süresince “Kitlesizleşme” adlı online görsel sanatlar sergisi ve İstinye Üniversitesi’nin 5. Uluslararası Ekslibris Yarışması Sergisi sunulacak. Bu sergi, 22-29 Mayıs tarihleri arasında Vadi İstanbul AVM’de halka açık olacak. Vadi Kampüs’te ayrıca, Dr. Sadi Kerim Dündar ve Dr. Onur Toprak’ın kişisel sergileri görülebilecek.

Günceleme: 24/05/2023 12:43



© Yayınlanan haber ve fotoğrafların tüm hakları SUCUDO Ltd firmasına aittir. © Sitede yayınlanan yazıların hiçbiri telif hak sahibinin izini alınmadan yayınlanamaz. Designed & SEO by Levent Özen | Copyright © Bulmaca Cevap | 2011-2024